foto: Signify

Signify lanceert Trulifi: ’s werelds snelste commerciële lifi-systemen

Verlichtingsproducent Signify heeft een nieuwe reeks lifi-systemen gelanceerd waarvan het bedrijf claimt dat het ’s werelds snelste en meest betrouwbare lifi-systemen zijn die commercieel te koop zijn.

Het assortiment, vermarkt onder de merknaam Trulifi, maakt gebruik van bestaande en toekomstige professionele led-armaturen. In plaats van het gebruik van radiosignalen zoals wifi – 4G/5G en Bluetooth – maakt Trulifi gebruik van lichtgolven om draadloze communicatie mogelijk te maken.

Bestaande infrastructuur te gebruiken
Trulifi maakt gebruik van optische draadloze ontvangsttechnologie, ingebouwd of achteraf gemonteerd in Philips-armaturen. Dit betekent dat klanten hun bestaande verlichtingsinfrastructuur niet hoeven te vervangen om een ​​goede licht- en draadloze verbinding van hoge kwaliteit te ontvangen.

Het nieuwe assortiment omvat Trulifi-armaturen met draadloze connectiviteit met snelheden tot 150 megabits per seconde voor grote ruimten, zoals vergaderruimten en kantoorverdiepingen. Met deze snelheid  kunnen tegelijkertijd 30 1080p HDTV-films gestreamd worden. Een USB-toegangssleutel, aangesloten op een laptop, is nodig om het lifi-signaal te ontvangen en werkt als een zender om gegevens terug naar het armatuur te sturen.

250 megabits per seconde
Het Trulifi-assortiment omvat ook een vast punt-naar-puntsysteem, met een snelheid tot 250 megabits per seconde, dat werkt als een draadloze kabel, om apparaten aan te sluiten. Mogelijke toepassingen zijn het verbinden van robots of machines in industriële omgevingen of ziekenhuizen waar radiofrequentie- (RF) communicatie niet is toegestaan, of waar het nodig is om grote databestanden veilig en snel te verzenden en ontvangen.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!