foto: Media Art Fryslân

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

Provincie Friesland heeft besloten lichtfestival LUNA 50.000 euro subsidie toe te kennen. Het festival vond afgelopen jaar plaats in Leeuwarden dat toen Europa’s Culturele Hoofdstad van 2018 was.

Een maand lang vinden er diverse evenementen in Leeuwarden plaats als onderdeel van de legacy van Culturele Hoofdstad. November Festivalmaand is onderdeel van de programmering van Leeuwarden-Fryslân 2028, de vervolgorganisatie van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Aansprekende en succesvolle programmaonderdelen van 2018 krijgen een vervolg en er wordt, met het jaar 2028 als stip op de horizon, voortdurend gewerkt aan inventieve, toegankelijke en culturele nieuwe programmering.

LUNA, het lichtfestival van Media Art Fryslân, beleeft van 22 tot en met 24 november een nieuwe editie. In de binnenstad zijn er rond de 15 lichtkunstwerken te bewonderen, waar zo’n 50 kunstenaars – zowel lokaal als internationaal - aan meewerkten. Het evenement is gratis te bezoeken, wat het voor een breed publiek toegankelijk maakt.

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...