LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen energiezuinig met led

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen energiezuinig met led

De gemeente Den Bosch maakt de komende 2 jaar 100 eigen panden zo energiezuinig mogelijk met onder meer led-verlichting. Zo wordt niet alleen energie bespaard, maar ook de uitstoot van CO2 verminderd.

De aanpak van de eerste gebouwen is inmiddels gestart; zo ook de werkzaamheden aan kindercluster De Meerlaer in Rosmalen. Er komen 90 zonnepanelen op het dak en er komen in het hele gebouw nieuwe led-lampen. Ook zorgen ze dat de warme lucht die uit het gebouw komt straks wordt benut om de verse lucht die het gebouw inkomt op te warmen. Daardoor hoeft minder gestookt te worden. Dit bespaart energie en er is minder CO2-uitstoot. Ook verbetert de luchtkwaliteit in het gebouw en dat is een stuk gezonder.

4 installateurs
Het werk aan de 100 gebouwen wordt zoveel mogelijk afgestemd met de gebruikers. Vandaar dat men, nu alle schoolkinderen met vakantie zijn, bij De Meerlaer aan de slag is gegaan.

5 aannemers en 4 installateurs voeren het werk uit. Na oplevering onderhouden ze de installaties en houden ze het energieverbruik in de gaten. Zo weten ze of de aanpassingen ook echt effect hebben. Zijn de energiegegevens anders dan verwacht? Dan wordt samen met de huurders bekeken waar dit aan ligt. Bijvoorbeeld het sluiten van deuren, de verwarming een graadje lager zetten, ventileren, apparatuur goed instellen. Zo wordt er gezamenlijk voor gezorgd dat de huurders voordeel hebben van hun energiezuinige pand.