LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine in de eerste helft van 2019

De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine in de eerste helft van 2019

Met 100.375 pageviews (+4 procent) en 61.934 unieke bezoekers (+10 procent) heeft de nieuwsblog van LED Magazine in de eerste helft van 2019 een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.

De volgende 10 berichten werden het meest gelezen in de eerste helft van het kalenderjaar:

 1. Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting led-verlichting per 1 juli 2020
  De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel led-verlichting te gebruiken.
 2. Efteling over uitrol led: ‘Dit hadden we 3 jaar geleden nog niet gedurfd’
  Carnaval Festival in De Efteling ligt stil voor grootschalig onderhoud. Het krijgt een esthetische en mechanische update. Daarnaast wordt alle showverlichting vervangen door led en dat is een primeur voor het park.
 3. TU Eindhoven geeft inzicht in effect van led-lichtvariaties op mensen
  Onderzoekers van de TU Eindhoven hebben inzicht verkregen in het effect van led-lichtvariaties – zoals flikkering of een stroboscopisch effect – op mensen.
 4. Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs: 35 procent subsidie voor led-verlichting bij sportclubs
  Led-verlichting bij sportclubs komt per 1 januari 2019 in aanmerking voor 35 procent subsidie via de nieuwe subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties.
 5. Kamervragen over uitfasering van fluorescentiebuizen
  De Tweede Kamerfractie van GroenLinks heeft Kamervragen gesteld aan minister Wiebes en minister Van Nieuwenhuizen over de uitfasering van fluorescentiebuizen.
 6. Valentijnsdag: Rotterdam tovert jarige Maastunnel om tot Tunnel of Love
  De Maastunnel in Rotterdam is voor Valentijnsdag met behulp van led-verlichting omgetoverd tot Tunnel of Love. Zo’n 35.000 fluorescerende, hartvormige stickers en blacklights zorgen voor een visueel spektakel.
 7. Route GLOW Eindhoven 2019 bekend
  Van 9 tot en met 16 november staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst. Deze week is de GLOW-route voor 2019 officieel bekendgemaakt.
 8. 147 miljoen euro voor Energie-investeringsaftrek (EIA) met led-verlichting in 2019
  In 2019 is er voor ondernemers die investeren in energiezuinige technieken zoals led-verlichting via de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA-regeling) opnieuw 147 miljoen euro beschikbaar.
 9. Televisiekijkers kunnen led-lamp Philips Hue koppelen aan The Voice of Holland
  Televisiekijkers kunnen hun led-lamp Philips Hue koppelen aan het pogramma The Voice of Holland. Tijdens de live-uitzendingen kan de lamp de kleur aannemen die overeenkomt met de kandidaatbeoordeling.
 10. Staatssecretaris Van Veldhoven: ‘Verkoop van armaturen beëindigen die ongeschikt zijn voor led’
  De verkoop van verlichtingsarmaturen die ongeschikt zijn voor led-verlichting moet zo snel mogelijk beëindigd worden. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven in een brief aan de Tweede Kamer.