LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chess maakt verlichting grootste winkelcentrum Groot-Brittanië slim
© Blue Water Shopping Centre

Chess maakt verlichting grootste winkelcentrum Groot-Brittanië slim

Het Haarlemse technologiebedrijf Chess gaat zijn nieuwe generatie lichtcontrollers leveren om de verlichting van het Blue Water Shopping Centre slim te maken. Het is het grootste winkelcentrum van Groot-Brittannië.

Het centrum telt 13 parkeergarages, 330 inpandige winkels en een oppervlakte van 155.700 vierkante meter.

Led-lamp
Samen met hun Britse partner 8Point3LED, heeft Chess in het voorjaar van 2019 aangeboden om de verlichting van het Blue Water Shopping Centre ‘connected’ te maken. Dit doen ze door een controller aan elke led-lamp te koppelen. Deze apparaatjes zorgen er samen met het Mymesh-netwerk voor dat alle relevante informatie doorgestuurd wordt naar een managementsysteem. Hier kan de gebruiker meteen zien of een lamp kapot is, welke ruimten worden gebruikt en/of de duizenden noodverlichtingarmaturen automatisch getest zijn.

Mymesh
Chess ontwikkelt hard- en softwareoplossingen voor zijn eigen netwerk: Mymesh. ‘Er is zo veel mogelijk met onze technologie maar om gefocust te blijven, richten wij ons alleen op de aansturing en het management van  professionele verlichting’, aldus Han Bak, commercieel directeur van Chess. ‘Na maanden van onderzoek is dan nu de kogel door de kerk: het Blue Water Shopping Centre mag zich zometeen het slimste winkelcentrum van het Verenigd Koninkrijk noemen.’