Lampen uitzetten nog altijd populairste manier van besparen

De populairste manier van energiebesparing is nog altijd lampen uitzetten. 61 procent van de Nederlanders ergert zich aan de energieverspilling van anderen in huis.

Dit blijkt uit onderzoek van energievergelijkingssite EasySwitch.nl naar het energieverbruik van Nederlanders in huis.

Zelf vindt driekwart van de Nederlanders (77 procent) dat ze het nodige in huis doen om energie te besparen. Ook geeft de meerderheid van zowel de mannen (54 procent) als vrouwen (62 procent) aan bepaalde dingen te laten – zoals lang douchen of de verwarming hoog zetten - uit milieuoverwegingen. Opvallend is dat ondanks deze bewuste houding meer dan de helft denkt dat hun gedrag in huis geen significante bijdrage levert aan een beter milieu. Het uitzetten van lampen is de populairste manier om energie te besparen.

Frederik van der Veen, chief executive officer bij EasySwitch.nl: ‘Acties zoals de lampen uitdoen en de verwarming lager zetten, zijn al redelijk ingeburgerd onder de Nederlandse consumenten. Het letten op energielabels, het kopen van led-lampen en koud wassen blijken nog een stuk minder gebruikelijk. Zonde, want juist dit zijn laagdrempelige handelingen waar je op lange termijn veel energie en geld mee kan besparen.’

Google lanceert nieuwe generatie van...

CLS introduceert downlighter-series Mika

Zumtobel levert led-verlichting voor Duitslands...

AMS doet nieuw overnamebod op Osram

Geldrop-Mierlo plaatst led-verlichting in...