© Saled

Gemeente Zuidplas stapt over op AIR1-armaturen van Saled

Gemeente Zuidplas is begonnen met het installeren van de nieuwe AIR1-modellen van Saled. Het Groenezoompad en het Tinbergenpad worden als eerste plekken in Nederland verlicht met deze led-armaturen.

De driver en andere componenten die slijtagegevoelig zijn, bevinden zich namelijk niet in de nieuwe AIR1-armaturen. Deze armaturen worden aangedreven door Direct Drive-technologie waardoor op lange termijn wordt bespaard op onderhouds- en vervangingskosten.

Eerste fase
De installatie bij het Groenezoompad en het Tinbergenpad is de eerste fase van het plan om alle 9.500 lantaarnpalen in Zuidplas te voorzien van led-verlichting en zo te voldoen aan de doelstellingen in het energieakkoord.

De gemeente heeft eerder al Saled retrofit-lampen toegepast in de SOX- en SON-armaturen. Toen de gemeente op zoek was naar geschikte nieuwe armaturen om de oude armaturen in de gemeente te vervangen, stuitte zij op de nieuwe INDO LED-armaturen van Saled met Direct Drive-technologie.

Lichtberekening
Na een lichtberekening zijn de huidige armaturen PL 24-watt vervangen door AIR1-led-armaturen met 8 watt. Een besparing die versterkt wordt door het efficiënte dimprotocol. Zodra de verlichting aangaat, brandt de led-verlichting tot 23.00 uur voor 100 procent. Maar in de nachtelijke uren tussen 11 uur ‘s avonds en 6 uur in de ochtend, brandt de verlichting voor 40 procent, waardoor de besparingen verder oplopen. Na 6 uur brandt de verlichting nog een tijd op 100 procent totdat de verlichting weer uitgaat.

Vernieuwd Stationsplein Utrecht met...

LUXOR LICHT introduceert ammoniakbestendig...

Wegverlichting op Heuvelrug Utrecht omgezet...

Amerika stelt importheffingen voor Chinese...