LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Zuidplas stapt over op AIR1-armaturen van Saled
© Saled

Gemeente Zuidplas stapt over op AIR1-armaturen van Saled

Gemeente Zuidplas is begonnen met het installeren van de nieuwe AIR1-modellen van Saled. Het Groenezoompad en het Tinbergenpad worden als eerste plekken in Nederland verlicht met deze led-armaturen.

De driver en andere componenten die slijtagegevoelig zijn, bevinden zich namelijk niet in de nieuwe AIR1-armaturen. Deze armaturen worden aangedreven door Direct Drive-technologie waardoor op lange termijn wordt bespaard op onderhouds- en vervangingskosten.

Eerste fase
De installatie bij het Groenezoompad en het Tinbergenpad is de eerste fase van het plan om alle 9.500 lantaarnpalen in Zuidplas te voorzien van led-verlichting en zo te voldoen aan de doelstellingen in het energieakkoord.

De gemeente heeft eerder al Saled retrofit-lampen toegepast in de SOX- en SON-armaturen. Toen de gemeente op zoek was naar geschikte nieuwe armaturen om de oude armaturen in de gemeente te vervangen, stuitte zij op de nieuwe INDO LED-armaturen van Saled met Direct Drive-technologie.

Lichtberekening
Na een lichtberekening zijn de huidige armaturen PL 24-watt vervangen door AIR1-led-armaturen met 8 watt. Een besparing die versterkt wordt door het efficiënte dimprotocol. Zodra de verlichting aangaat, brandt de led-verlichting tot 23.00 uur voor 100 procent. Maar in de nachtelijke uren tussen 11 uur ‘s avonds en 6 uur in de ochtend, brandt de verlichting voor 40 procent, waardoor de besparingen verder oplopen. Na 6 uur brandt de verlichting nog een tijd op 100 procent totdat de verlichting weer uitgaat.