LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LED + Elektro Business Day op 2 oktober in teken van presentatie trendrapport
© Good!

LED + Elektro Business Day op 2 oktober in teken van presentatie trendrapport

Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport 2020 wordt op woensdag 2 oktober 2019 gepresenteerd op Landgoed De Horst in Driebergen tijdens de LED + Elektro Business Day.

De LED + Elektro Business Day is de plek om te ontdekken hoe de Nederlandse led-industrie kwaliteitsuitdagingen het hoofd wil bieden, maar ook om contacten aan te halen met iedereen uit de sector die ertoe doet.

Kwaliteit verhogen
‘Het thema van dit trendrapport is kwaliteit’, vertelt Rolf Heynen van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. ‘Installateurs klagen nog steeds over led’s waarvan niet duidelijk is hoe de kleuren zich verhouden tot de oude vertrouwde gloeilamp, dimmers die het niet doen, of lampen die flikkeren. Het zijn oude problemen maar ze verhinderen dat de sector in de ogen van afnemers definitief volwassen wordt. Daarom brengen wij dit jaar in kaart hoe grote spelers de kwaliteit willen verhogen’.

Tijdens de LED + Elektro Business Day zal Heynen een presentatie geven over de belangrijkste inzichten uit het nieuwe trendrapport. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een gratis gedrukt exemplaar van het onderzoeksrapport beschikbaar.

5 sprekers
De LED + Elektro Business Day zal opgeluisterd worden door enkele sprekers met internationale uitstraling. Zo zal professor Peter Hanselaer van KU Leuven, een internationale autoriteit op het gebied van lichttechnologie, een seminar geven over het probleem van glare bij led-verlichting. Daarnaast zal Maarten Loerakker, voorzitter van de vakgroep Verlichting van Techniek Nederland, spreken over kwaliteit in de praktijk, met aandacht voor zaken als power factor, dimmen en netvervuiling.

In totaal zullen 5 sprekers ieder een presentatie geven van een half uur. Het volledige programma zal zo snel mogelijk bekendgemaakt worden op led-elektro.nl/ledbusinessday.

100 tot 150 aanwezigen
Alle opgedane inzichten kunnen op de afsluitende borrel worden gedeeld met de overige deelnemers. ‘We verwachten tussen de 100 en 150 aanwezigen’, aldus Rolf Heynen. ‘Dit zijn grotendeels directeuren van verlichtingsbedrijven, lichtontwerpers en grote installateurs. Veel van hen exposeren ook op de LED + Elektro-vakbeurs in november, maar deze dag biedt hen de kans om in exclusieve kring bij te praten.’

De LED + Elektro Business Day vindt op woensdag 2 oktober 2019 plaats in Landgoed de Horst in Driebergen. Men kan zich nu kosteloos inschrijven als deelnemer via led-elektro.nl/ledbusinessday.