LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA start uitlevering led-tafellamp met muziek van Sonos
© IKEA

IKEA start uitlevering led-tafellamp met muziek van Sonos

IKEA is 1 augustus gestart met het uitleveren van het SYMFONISK-assortiment. Het gaat om een led-tafellamp en boekenplank die muziek af kunnen spelen. Voor de producten werkt IKEA samen met Sonos.

IKEA maakte begin april al bekend het assortiment deze zomer te lanceren. Zowel de SYMFONISK tafellamp-speaker als de SYMFONISK boekenplank-speaker met wifi zijn compatibel met het eigen productassortiment van Sonos en kunnen worden aangestuurd met de Sonos-app.

Tafellamp
De SYMFONISK tafellamp-speaker is beschikbaar in het wit en in het zwart. ‘We wisten van in het begin dat we weg wilden van het klassieke high-techdesign. Het idee voor deze tafellamp-speaker is deels vertrokken vanuit het concept “haardvuur”: 1 element dat zorgt voor warm licht én geluid’, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA-designers die werkte aan de tafellamp-speaker. ‘Ons ontwerp moest voor 100 procent trouw zijn aan de kwaliteit waar Sonos voor staat, zonder het minste compromis. Bovendien wilden we iets totaal nieuws creëren.’

‘We werken samen om producten te maken die we geen van beiden in ons eentje zouden kunnen ontwikkelen. Om dat te doen, en aangezien muziek en licht bepalend zijn voor het aanvoelen en de uitstraling van een ruimte, hebben we een product ontwikkeld dat de beide elementen combineert: de SYMFONISK tafellamp-speaker’, aldus Tad Toulis, Vice President of Design bij Sonos.

Boekenplank
De SYMFONISK boekenplank-speaker is beschikbaar in het wit en in het zwart. De boekenplank-speaker kan op uiteenlopende manieren in het interieur geïntegreerd worden: hij kan 3 kilogram dragen en met de haken kan de gebruiker hem volgens IKEA ‘zowat aan elke keukenstang hangen’. ‘Maar de speaker gebruiken als boekenplank is geen verplichting: ook op zich staat hij mooi in zowel een verticale als horizontale opstelling’, aldus IKEA.

Voor IKEA maakt deze samenwerking rond geluid deel uit van een breder traject richting slimmere woningen dat van start ging met een assortiment voor draadloos opladen in 2015 en zich stap voor stap verder ontwikkelt.  

Bekijk hieronder de reportage van Bright!