LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tomatenkwekerij Bryte schaft led-verlichting aan
© Signify

Tomatenkwekerij Bryte schaft led-verlichting aan

Stolze gaat led-verlichting installeren bij Bryte, een van de grootste tomatenkwekerijen in Nederland. Voor de locatie in ’s-Gravenzande wordt een 8,3 hectare grote kas uitgerust met Philips GreenPower LED.

Deze top LED toplighting wordt gecombineerd met HPS-verlichting.

Fusie
Bryte ontstond begin 2019 na de fusie van 2 gerenommeerde teeltbedrijven in het Westland en Voorne Putten: Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten. 2 verschillende familiebedrijven, maar met een gedeeld DNA. Identiek in grootte, vergelijkbaar in de manier van werken en het denken over samenwerking in de tuinbouw.

1-op-1-vervanger
De introductie van de Philips GreenPower LED toplighting compact als 1-op-1 vervanger van de bestaande HPS-verlichting was voor Bryte het moment om na te denken over een gedeeltelijke implementatie van led als hybride belichtingsoplossing voor 1 van de 7 locaties van het bedrijf. In vergelijking met een 1.000 watt HPS-lamp produceert de Philips GreenPower LED toplighting compact dezelfde hoeveelheid licht bij een 40 procent lager elektriciteitsverbruik. De lamp produceert bovendien minnder stralingswarmte. In vergelijking met een 600 W HPS-lamp produceert de nieuwe energiezuinige LED toplighting compact 80 procent meer licht met dezelfde hoeveelheid elektriciteit.

De warmte en het licht in de kassen kunnen onafhankelijk geregeld worden, waardoor er zeer specifiek kan worden ingespeeld op de lichtbehoefte van het gewas. Hierdoor creëert men de juiste balans tussen hoeveelheid groeilicht en warmte in de kas, met een verhoogde opbrengst en lagere energiekosten als resultaat.