LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Maastunnel in Rotterdam voorzien van led-verlichting
© Maastunnel Renovatie

Maastunnel in Rotterdam voorzien van led-verlichting

De Maastunnel in Rotterdam is gerenoveerd en onder andere voorzien van led-verlichting. 2 jaar lang werkten dagelijks 80 tot 100 bouwvakkers aan de renovatie van de Maastunnel.

De tunnel ziet er op het oog nog precies hetzelfde uit. Rob Nieuwschepen, die vanuit de gemeente het werk begeleidde, kijkt vanaf zijn werkplek in de bouwkeet op de tunnelmond aan de zuidoever. ‘De Rotterdammer ziet er straks helemaal niks van’, grapt hij. ‘De Maastunnel is een monument en dat betekent dat we in principe niks mogen veranderen aan het uiterlijk.’

Veel origineel materiaal is hergebruikt. Zoals de kenmerkende tegeltjes en de oude kappen en bakken van de verlichting. Maar achter de kappen zitten nu led-lampen. ‘Ook de vorm van de voormalige ventilatiegaten is nog zichtbaar in de muren, maar er is een heel nieuw ventilatiesysteem aangebracht.’

De Maastunnel (1942) moest om 2 belangrijke redenen worden gerenoveerd. Ten eerste voldeed de oude tunnel niet meer aan de huidige veiligheidseisen en ten tweede was de vloer onder de rijbanen in erg slechte staat.

Inmiddels ligt in de tunnel ook een nieuwe gele asfaltlaag op de rijbanen, zijn  de natuurstenen bij de tunnelmond gereinigd en zijn er nieuwe camera’s, geluidssystemen en hulppostkasten geplaatst. Ook is er een nieuw systeem om de verkeersdoorstroming te volgen. Verder zijn de toegangswegen buiten de tunnel opgeknapt, met nieuw asfalt en nieuwe portalen met verkeerslichten, borden, camera’s en hoogtemelders.

(bron: gemeente Rotterdam)