LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify nadert afronding van verlichtingsproject Brazilië met 182.000 led-lampen
© Signify

Signify nadert afronding van verlichtingsproject Brazilië met 182.000 led-lampen

Belo Horizonte, een van de grootste steden van Brazilië, nadert de afronding van het upgraden van 182.000 straatlantaarns met led's van verlichtingsproducent Signify. 90 procent van het project is afgerond.

De upgrade maakt deel uit van de eerste grote publiek-private samenwerking in Brazilië tussen Belo Horizonte Iluminaçao Publica (BHIP) en Signify. De nieuwe led-verlichting verbetert ook de veiligheid van de burgers in de straten van Belo Horizonte.

50 procent besparing
Het project begon in 2017 met het opstellen van een overzicht van alle openbare lichtpunten, met informatie voor het selecteren van de beste armaturen voor elke straat en het plannen van tijdige levering en installatie. Tot nu toe is 90 procent van de installatie voltooid en in deze stadsdelen heeft de gemeente ruim 50 procent bespaard op elektriciteitskosten. Dit is het equivalent van de hoeveelheid elektriciteit die naar schatting door 34.000 Braziliaanse huishoudens in een jaar wordt gebruikt.

De nieuwe led-straatlantaarns zijn afkomstig uit de Road line-serie en worden vervaardigd in de Braziliaanse fabriek van Signify in Varginha, Minas Gerais. De straatlantaarns op de grote lanen zijn uitgerust met services voor beheer op afstand, waardoor BHIP de straatlantaarns eenvoudiger kan beheren. Brazilië heeft 18 miljoen lichtpunten, wat het grote potentieel van het land illustreert om zijn CO2-voetafdruk te verbeteren door de openbare verlichting te upgraden naar led’s.