LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA creëert aparte businessunit voor smart homes
© IKEA

IKEA creëert aparte businessunit voor smart homes

IKEA gaat een apart bedrijfsonderdeel creëren voor slimme woningen. IKEA Home smart is opgericht als separate businessunit binnen IKEA in Zweden.

Wat in 2012 startte als een project met de ambitie om het leven van consumenten te verrijken door digitale elementen en technologieën in producten en oplossingen te integreren, leidt nu dus tot een aparte bedrijfstak.

Digitale transformatie
‘Bij IKEA willen we producten blijven aanbieden voor een beter leven in huis. Om dit te doen, moeten we producten en oplossingen verkennen die verder gaan dan conventionele woninginrichting’, stelt Björn Block, hoofd van de nieuwe businessunit. ‘Nu begint IKEA aan een nieuwe reis waarbij IKEA Home Smart zal worden opgezet als een businessunit die verantwoordelijk is voor de smarthomebusiness van begin tot eind. Door samen te werken met alle andere afdelingen binnen IKEA, zal de businessunit de digitale transformatie van het IKEA-assortiment aansturen, bestaande bedrijven verbeteren en transformeren en nieuwe bedrijven ontwikkelen om meer diverse, slimme producten te introduceren. ’

Die producten zijn in de voorbije jaren geïntroduceerd op het gebied van draadloos opladen, slimme verlichting en slim geluid. Daarbij heeft IKEA ook een eigen ecosysteem en app voor slimme verlichting gemaakt, aanvankelijk geïntroduceerd als TRÅDFRI, maar in juni omgedoopt in IKEA Home smart.