LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zumtobel gaat samenwerken met Casambi voor draadloze lichtregeling via bluetooth
© Zumtobel

Zumtobel gaat samenwerken met Casambi voor draadloze lichtregeling via bluetooth

Zumtobel is een samenwerkingsverband met Casambi aangegaan zodat zijn verlichtingsarmaturen draadloos bestuurd kunnen worden via bluetooth. Hiertoe worden de lichtarmaturen voorzien van een speciale module.

Zumtobel – dat het bedrijf is achter de lichtmerken Thorn, Tridonic en Zumtobel – kiest voor Casambi omdat diens systeem het mogelijk maakt om zowel armaturen als andere verlichtingsapparaten draadloos te bedienen.

Toekomstige ontwikkelingen
‘Onze samenwerking met Casambi stelt ons in staat om ons armatuurontwerp te combineren met de nieuwste bluetooth-technologie die de installatie, inbedrijfstelling en bediening van verlichtingssystemen vereenvoudigt en dankzij de interoperabiliteit ruimte laat voor toekomstige ontwikkelingen en toepassingen’, stelt Alfred Felder, chief executive officer van de Zumtobel Group.

Klanten die kiezen voor Casambi-Ready-armaturen ontwikkeld door Thorn of Zumtobel, profiteren van de eenvoudig te installeren oplossing omdat ze niet langer afzonderlijke lichtregelmodules hoeven te gebruiken. De armaturen van beide verlichtingsmerken zijn gemonteerd met Casambi-Ready-modules die rechtstreeks in Tridonic-drivers zijn geïntegreerd. Dankzij de functies van de technologie kunnen de armaturen eenvoudig afzonderlijk of in meerdere groepen via bluetooth worden bediend en tussen de 1 en 100 procent op en neer worden gedimd.