LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify levert AppHarvest led-verlichting voor kas van 25 hectare
© Signify

Signify levert AppHarvest led-verlichting voor kas van 25 hectare

Verlichtingsproducent Signify gaat samenwerken met AppHarvest om via led-verlichting de efficiëntie en de opbrengsten te verhogen in een kas van 25 hectare in Morehead (Kentucky) in de Verenigde Staten.

De kas wordt uitgerust met een hybride led-verlichtingssysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van Philips GreenPower LED-toplighting compact van Signify en Agrolux hogedruknatriumverlichting. AppHarvest zal tomaten en komkommers telen in zijn kas waarvan de bouw in de tweede helft van 2020 zal worden voltooid.

‘Deze led-installatie laat zien hoe we bewezen technologie gebruiken om meer vers voedsel te verbouwen met minder middelen’, stelt Jonathan Webb, oprichter en chief executive officer van AppHarvest. ‘Met dit geavanceerde hybride systeem zullen we het energieverbruik in de kas drastisch verminderen.’

Het led-verlichtingssysteem is 40 procent energiezuiniger dan traditionele kasverlichting, terwijl het minder stralingswarmte verspreidt. Tijdens de herfst en lente zal led-verlichting worden gebruikt om meer producten te laten groeien. Naast het led-systeem worden tijdens de koudere maanden HPS-lampen gebruikt. De warmte van het HPS-systeem helpt de kas te verwarmen en het aardgasverbruik te verminderen.

AppHarvest werkt samen met Equilibrium, een investeringsmaatschappij voor kassen. De led's worden geïnstalleerd door Dalsem Complete Greenhouse Projects, dat toezicht houdt op de bouw van de kas.