LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika verhoogt importheffingen op led-verlichting met 5 procent

Amerika verhoogt importheffingen op led-verlichting met 5 procent

President Trump van Amerika gaat de importheffingen op led-verlichting met 5 procent verhogen. Dit terwijl de nieuwe reeks heffingen respectievelijk pas 1 september en 15 december van kracht zouden worden.

Robert Lighthizer, United States Trade Representative (USTR), heeft de door Trump aangekondigde verhoging van de importheffingen inmiddels formeel bevestigd.

550 miljard dollar
In een officieel statement meldt Lighthizer: 'Vandaag heeft China aangekondigd dat het ongerechtvaardigde tarieven voor Amerikaanse producten zal opleggen. In antwoord op de beslissing van China en om de doelstellingen van het China Section 301-onderzoek te bereiken, heeft president Trump de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten (USTR) opgedragen de tarieven voor ongeveer 550 miljard dollar aan Chinese invoer met 5 procent te verhogen. Voor de tarieven van 25 procent op ongeveer 250 miljard dollar aan Chinese invoer, zal USTR beginnen met het proces van het verhogen van het tarief tot 30 procent, effectief vanaf 1 oktober na een commentaar- en hoorzittingsperiode. Voor de tarieven van 10 procent op ongeveer 300 miljard dollar aan Chinese invoer die de president eerder deze maand aankondigde, zullen de tarieven nu 15 procent bedragen, effectief op de reeds geplande data voor tariefverhogingen op deze invoer.'

Van 10 naar 15 procent
De verhoging van importheffingen is daarmee sowieso van toepassing op de reeks nieuwe importheffingen die deze maand aangekondigd zijn voor een groep van Chinese producten met een importwaarde van 300 miljard dollar. Daarbij zijn er (led-)verlichtingsproducten die per 1 september en per 15 december belast zullen worden met de importheffingen die nu niet 10 procent, maar 15 procent zullen bedragen.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook de led-producten die eerder al met een importheffing werden belast te maken krijgen met de verhoging van 5 procent. Het gaat daarbij onder meer om Chinese led-chips die sinds juni 2018 belast worden met een importheffing en een andere grote groep verlichtingsproducten die sinds september 2018 belast worden met een importheffing. Voor deze laatste groep verlichtingsproducten werden afgelopen mei de importheffingen al verhoogd van 10 naar 25 procent.