LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LACROIX Group neemt Smartnodes over
© Smartnodes

LACROIX Group neemt Smartnodes over

De LACROIX Group heeft een strategische deal gesloten met de overname van de Belgische start-up Smartnodes. Met de overname van een 15-tal personen versterkt de LACROIX Group haar positie voor smartcity-oplossingen.

Smartnodes is gespecialiseerd in smartcity-oplossingen door middel van de ontwikkeling en verkoop van communicerende modules met sensoren en lokale, verspreide intelligentie. Smartnodes verkoopt zijn internet-of-thingsapparaten aan overheidsinstellingen, maar ook aan de zakelijke sector. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Luik en ontstond uit interuniversitair onderzoek.

Het bedrijf sleepte de afgelopen jaren verschillende internationale prijzen in de wacht voor zijn innovaties op het vlak van ‘smart lighting’. De LACROIX Group kan met de overname haar aanbod voor intelligent beheer van openbare verlichting verder uitbreiden.

De bedrijvengroep wil met de overname meer beheeroplossingen bieden voor openbare wegen door zich via de technologie toe te spitsen op de openbareverlichtingsinfrastructuur. De LACROIX Group is reeds actief in Spanje, Duitsland en Italië. Naast België en Nederland richt Smartnodes zich voornamelijk op Frankrijk, de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Noord-Europa.