LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ProRail voorziet perrons Waddinxveen, Boskoop en Alphen aan den Rijn van led
© ProRail

ProRail voorziet perrons Waddinxveen, Boskoop en Alphen aan den Rijn van led

ProRail heeft de perrons van Boskoop, Waddinxveen en Alphen weer in gebruik genomen. Ze worden binnenkort nog van led-verlichting voorzien.

Na weken van hard werken door zo’n 100 spoorwerkers op het traject Alphen aan den Rijn-Gouda zijn de werkzaamheden afgerond.

Stationsmeubilair
ProRail en zijn aannemers waren op het traject op 4 stations tegelijk aan het werk om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo probeerde men de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Bij de vernieuwing van de stations zijn ProRail en de aannemers op leveringsproblemen gestuit. Op de perrons van Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop ontbreken daardoor de nodige zaken. De stations zijn wel toegankelijk, maar er is nog geen zitgelegenheid en er staan geen afvalbakken. Ook de led-verlichting laat nog op zich wachten. ProRail verwacht de leveringen in de komende weken. In oktober zouden de stations volledig ingericht moeten zijn.

Slimme led-verlichting
Het station Waddinxveen-Noord heeft straks nieuw meubilair, slimme led-verlichting en nieuwe perrons met een gelijkvloerse instap, zodat reizigers met een beperking zelfstandig in en uit kunnen stappen. Ook werkt de gemeente aan de herinrichting van het voorplein. Deze integrale aanpak zorgt voor een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang. 

Op station Alphen aan den Rijn zijn het perronmeubilair, de verlichting en de omroepinstallatie aangepakt. Hier heeft ProRail gekozen voor slimme led-verlichting met bewegingssensoren. Zo neemt ProRail de hinderlijke verlichting weg voor mens en dier. De verlichting op de perrons dimt automatisch als er langere tijd niemand aanwezig is.

ProRail heeft op station Boskoop de perrons op de juiste hoogte laten brengen, zodat reizigers gelijkvloers de trein in- en uitkunnen. Zo zorgen ze ervoor dat de trein in de toekomst ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk is. Daarnaast heeft ook dit station nieuwe verlichting, nieuwe bestrating en nieuwe abri’s (wachthokjes).