LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
HSV 's neemt als eerste voetbalclub verlichting met lifi in gebruik
© HSV

HSV 's neemt als eerste voetbalclub verlichting met lifi in gebruik

Signify heeft in het perscentrum van het stadion van de Duitse voetbalclub HSV lifi geïnstalleerd. Het systeem, Trulifi genaamd, biedt journalisten snelle internetverbinding via led-plafondlampen.

Journalisten in het perscentrum in het Volkspark-stadion, thuisbasis van de Hamburgse voetbalclub HSV Fußball, zijn de eerste die hun verhalen schrijven via het nieuwe middel voor draadloze communicatie. HSV is de eerste voetbalclub ter wereld die de lifi-technologie installeert, die lichtgolven gebruikt in plaats van radiogolven om een ​​internetverbinding te bieden.

Het Volkspark-stadion, dat in 2000 werd geopend, heeft een capaciteit van 57.000 toeschouwers en is een van de 10 stadions die het Europese voetbaltoernooi in Duitsland in 2024 zullen organiseren. Het is ook gecertificeerd om andere internationale wedstrijden te organiseren. Net als veel andere stadions, was het wifi-signaal in het drukke perscentrum gevoelig voor overbelasting door journalisten die toegang hadden tot het netwerk en interferentie van mobiele apparaten van fans, personeel en ambtenaren.

Signify installeerde 84 Philips PowerBalance gen2 led-inbouwarmaturen in het perscentrum van het stadion. 8 van de armaturen hebben een geïntegreerde Trulifi 6002-transceiver, die infraroodlichtgolven moduleert om een ​​internetverbinding tot 150 megabit per seconde (Mbps) te bieden.