LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Airborne Monument 'De Naald' voorzien van led-licht
© Trile-A LED

Airborne Monument 'De Naald' voorzien van led-licht

Airborne Monument ‘De Naald’ is door Triple-A LED voorzien van led-verlichting. Het rode licht dat in de grond bij De Naald is ingebouwd, was defect.

Het Airborne Monument ‘De Naald’ is in 1946 aangeboden door de burgers van Oosterbeek aan Generaal Urquhart, die in 1944 het bevel voerde over de Britse 1e Luchtlandingsdivisie en met zijn eenheid bij Operatie Market Garden werd ingezet in een poging Oosterbeek en omstreken van de Duitsers te bevrijden.

Symbolische kleur
Het monument is een gedenkzuil, bekroond met een natuurstenen beeldengroep van 5 mannenfiguren. Een man die de vrijheid uitbeeldt wordt omgeven door burgers en soldaten.

Steen zal blijven getuigen van wat in de harten van Oosterbekers leeft: eerbied voor de helden der Airborne, die hier streden en vielen voor de vrijheid.

Een aantal jaren geleden werd er verlichting aangelegd vanaf Museum Hartenstein naar De Naald toe. Wit licht dat naarmate men dichter bij De Naald kwam steeds roder werd. Rood als symbolische kleur van al het bloedvergieten in die tijd.

Externe drivers
De gemeente Renkum schakelde de hulp in van Oosterbeker Niek Vink van Triple-A LED om mee te denken voor een led-oplossing met een rode kleur. De samenwerking tussen de gemeente Renkum en Triple-A LED was 4 jaar geleden al ingezet met het leveren en installeren van led-buizen met externe drivers in het gemeentehuis.

De nieuwe led-verlichting van De Naald is goed voor 100.000 branduren.