LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Weert pakt door met uitrol led-verlichting
© Gemeente Weert

Gemeente Weert pakt door met uitrol led-verlichting

De gemeente Weert gaat in het kader van haar verduurzamingsoperatie door met het vervangen van bestaande, conventionele verlichting door led-verlichting. De gemeente spreekt over een besparing van 50 procent.

Op dit moment wordt er gewerkt aan het ombouwen van de lichtarmaturen op onder andere de singels en promenades.

Kernen
De Langstraat, de Markt, de Meikoel en een gedeelte van de Korenmarkt zijn al omgebouwd. Later dit jaar worden ook de Muntpromenade, de Van Berlostraat en de Beekstraat voorzien van led-verlichting.

In de kernen van de kerkdorpen Tungelroy, Altweerterheide, Laar en Swartbroek worden daarvoor alle geschikte bestaande lichtarmaturen dit jaar nog voorzien van led-verlichting.

50 procent
Wethouder Martijn van den Heuvel over het project: ‘Met het gebruik van led-verlichting wordt het energieverbruik met maar liefst 50 procent verminderd. Led-verlichting heeft ook een langere levensduur ten opzichte van de huidige lampen. Daardoor verwachten we dat er steeds minder storingen optreden.’

Ook de onder viaducten ingebouwde verlichting wordt vervangen door led-verlichting. Op dit moment zijn er onder het viaduct Ringbaan Oost / Graafschap Hornelaan als test aan één zijde een aantal led-lampen geplaatst. De andere zijde is nog voorzien van de oude verlichting. Bij een positief resultaat wordt deze verlichting onder alle viaducten toegepast.