LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Interlight levert led-verlichting MFA Oude Tol
© Internova

Interlight levert led-verlichting MFA Oude Tol

Interlight verduurzaamt Multi Functionele Accommodatie (MFA) Oude Tol met de installatie van led-verlichting. De MFA werd in 2010 opgeleverd en bestaat nu uit 2 basisscholen met in totaal ruim 700 leerlingen.

Het gaat onder meer om basisschool De Venen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een jeugdbibliotheek, de GGD en een logopedist. Hiernaast bevinden zich in het gebouw een ondergrondse parkeergarage en op het dak diverse woningen en penthouses.

Meer dan lampen
Beheerder Wolter Duinker is beheerder van maatschappelijk vastgoed. Voorn & Koning, gevestigd in Bodegraven, is al jaren partner. De grote, hoge aula’s, de gangen en de toiletten van de MFA zijn als eerste aangepakt. ‘We doen meer dan alleen lampen leveren. We geven advies, we gaan altijd op zoek naar de beste oplossing. Comfortabel licht met een lange levensduur, afgestemd op de toepassing. Daarnaast dragen we zorg voor de installatie en voeren we de oude armaturen af. Zo nemen we de klant veel gedoe uit handen’, legt Fronno Koning uit.

In de school zijn Easyfit-downlights geplaatst. De vormgeving zorgt voor een comfortabele en rustgevende lichtbeleving. Nu led-verlichtingstechniek zich bewezen heeft, is de vraag naar consequente vervanging van eerder geïnstalleerde inbouwarmaturen volgens de betrokkenen steeds actueler. Belangrijke voorwaarden daarbij zijn met name de afmetingen en de vorm, zodat de nieuwe led‐armaturen bij onderhoud en renovatieprojecten direct in plaats van de aanwezige downlights in te zetten zijn.