LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Ternat bespaart 42 procent op straatverlichting
© Fluvius

Vlaams Ternat bespaart 42 procent op straatverlichting

De gemeenteraad van Ternat heeft besloten om alle verlichting over te dragen aan netbeheerder Fluvius. Hierdoor wordt 42 procent bespaard op de straatverlichting door onder meer de komst van led-verlichting.

De overdracht betekent voor de gemeente Ternat voor de periode 2019-2024 namelijk een besparing van 555.033 euro. Dit komt doordat de federale overheid Fluvius toestaat om de investeringen in de verlichting van de vennootschapsbelasting af te trekken. Fluvius laat dit voordeel integraal toekomen aan de gemeente. Zelf investeren zou dus 555.033 euro duurder uitvallen dan de investeringen via Fluvius te laten verlopen.

Overstappen naar led
Er is echter meer. Ternat heeft met Fluvius onderhandeld om de straatverlichting tegen 2024 volledig om te schakelen naar led-verlichting. Er wordt voor gekozen om van 23.00 uur tot 6.00 uur de verlichting te dimmen tot 50 procent. Samen betekent dit een besparing van 42 procent. Zo zal vanaf de volledige omschakeling naar led-verlichting jaarlijks 113.627 euro bespaard worden op de elektriciteitsrekening. De investering kost geld, maar netto is de besparing jaarlijks goed voor 46.441 euro.