LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Luminext en Telesignal introduceren slimme vervanging tf-signaal
© Luminext

Luminext en Telesignal introduceren slimme vervanging tf-signaal

Luminext biedt in samenwerking met Telesignal een slimme oplossing waarbij het schakelen van de conventionele openbare verlichting is geïntegreerd in de Luminizer telemanagementsoftware.

Daarmee wordt ook de slimme verlichting in het areaal aangestuurd. De combinatie van telemanagementsoftware en de cabinet controller maken het mogelijk om het schakelen van conventionele openbare verlichting vanuit het beheerplatform te besturen.

Schakelkast
Liander riep gemeenten deze zomer op om te onderzoeken of het verdwijnen van het tf-signaal gevolgen gaat hebben voor het aansturen van de openbare verlichting. Het signaal stopt namelijk in 2020. De netbeheerder stopt dan met het dagelijks automatisch aan- en uitschakelen van de openbare verlichting met een toonfrequent (tf-)signaal via de schakelkast.

Luminext heeft de aansturing van de Telesignal cabinet controller geïntegreerd in de Luminizer-telemanagementsoftware. Met deze oplossing ter vervanging van het tf-signaal worden de schakelkasten op afstand beheerd en bediend, volledig onafhankelijk van de netbeheerder.

Daarbij kunnen ook uitzonderingen op het reguliere schakelschema worden ingesteld. Zo is het mogelijk om bij werkzaamheden of evenementen de schakeltijden aan te passen voor 1 of meerdere aangesloten groepen lichtmasten. Dat kan op afstand via desktop of ter plaatse via mobiele devices. Zit er een slimme energiemeter in de schakelkast, dan laat de telemanagementsoftware het exacte energieverbruik zien. Aan de hand daarvan is het ook mogelijk storingen te signaleren.