LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vodafone en Signify gaan lifi en 5G combineren
© Signify

Vodafone en Signify gaan lifi en 5G combineren

Vodafone Duitsland en Signify gaan samenwerken om de 2 communicatietechnologieën 5G en light fidelity (lifi) met elkaar te verbinden waardoor klanten meer snelheid en betere mobiele breedbandconnectiviteit krijgen.

Lokale netwerken
De 2 bedrijven zullen manieren onderzoeken en ontwikkelen waarop lifi-technologie in lokale netwerken kan worden gebruikt in combinatie met 5G.

Onder de naam Trulifi heeft Signify onlangs een lifi-systeem geïntroduceerd dat lichtgolven gebruikt in plaats van radiosignalen. Dit voor draadloze gegevensoverdracht en ontvangsttechnologie die kan worden ingebouwd in de armaturen van Philips. Het maakt gebruik van de verlichtingsinfrastructuur om betrouwbare en veilige highspeed-breedbandconnectiviteit tot 250 megabits per seconde te bieden.

Autonoom rijden
De combinatie van 5G en lifi biedt ook nog andere voordelen: het maakt betrouwbare en veilige snelle draadloze communicatie met lage latentie mogelijk in gebieden waar bepaalde radiofrequenties slecht presteren vanwege kritieke omgevingen of wanneer draadloze communicatie niet is toegestaan ​​vanwege veiligheidsvoorschriften.

Ook zijn toepassingen denkbaar voor autonoom rijden waarbij voertuig-tot-voertuig- (V2V) en voertuig-tot-infrastructuur (V2X-)netwerken directe communicatie tussen voertuigen en de omgeving mogelijk maken om de veiligheid en het comfort in het wegverkeer te verhogen.