LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woensdrecht plaatst honderden nieuwe lichtmasten en led-armaturen
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Woensdrecht plaatst honderden nieuwe lichtmasten en led-armaturen

In diverse kernen om de gemeente Woensdrecht wordt dit najaar de openbare verlichting vernieuwd. In totaal worden 344 nieuwe masten en led-armaturen geplaatst.

In de eerste week van oktober is de gemeente gestart met het vervangen van de verlichting aan de Abdijlaan in Ossendrecht. Half oktober begint men in Putte, waar men als eerste in de Acacialaan en Heidestraat aan de slag gaat. De 4 weken daarna wordt de verlichting in de Tulpstraat, Narcisstraat, Anemoonstraat, Leliestraat, Seringenstraat, Past. Woltersstraat, Azaleastraat, Canadalaan, Achterstraat, Bradfortstraat, Buntstraat, De Dreef, Julianastraat, Klavetterstraat, Molenstraat, Moretuslaan en Schaepmanstraat vervangen.

Geen wegen afgesloten
Medio november wordt er gewerkt in de Bevrijdingsstraat, Dennenlaan, Franciscanen-, Karthuizers-, Karmelieten- en Mutsestraat in Ossendrecht. Begin december is de verlichting in Huijbergen aan de beurt in de Baroniestraat, Demerstraat, W.H. Bollaertstraat, Henri Dunantstraat, Hollandseweg, Montgomerystraat, Staartsestraat, Vennekesstraat, Florence Nightingalestraat, en het woonwagenkamp aan de Westerstraat. Half december wordt er gewerkt in Woensdrecht. In het Marktje, Tuinstraat, Middelaerstraat, Molenakkers, Stallaertstraat en Van de Zandestraat wordt dan de verlichting aangepakt. Tot slot gaat men in Hoogerheide de verlichting in de Onderstal, Aalbersestraat, Jef Adriaansenstraat, Mgr. Ariensstraat, Mgr. Frenckenstraat, Molenstraat, Van der Dilftstraat, Duintjesplein, Paus LeoXlll Straat, Bloemenlaan en de Bomenlaan vervangen.

Er zullen tijdens de werkzaamheden geen wegen worden afgesloten. Wel kan er wanneer er in een straat gewerkt wordt enige hinder ontstaan door de hoogwerker die ingezet wordt.

Sociale veiligheid
Wethouder Van Agtmaal over het project: ‘Goede openbare verlichting is zeer belangrijk. In eerste instantie voor de verkeersveiligheid en het gevoel van sociale veiligheid. Daarnaast is het belangrijk voor de uitstraling van straten en een dorp als geheel. Uiteraard kiezen we ook voor duurzame varianten. Alle verlichting zal zogenaamde “slimme verlichting” zijn. Deze kunnen we bijvoorbeeld op afstand dimmen, een gedeelte uitzetten of bij een calamiteit juist feller laten branden. Ook kunnen er in de toekomst extra modules ingebouwd worden, zodat er bijvoorbeeld luchtmetingen ingebouwd kunnen worden. Kortom: alle openbare verlichting is op de toekomst voorbereid!’