LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Led-schermen en led-verlichting voor Het Kursaal in Oostende
© Het Kursaal

Led-schermen en led-verlichting voor Het Kursaal in Oostende

De gevel van Het Kursaal in Oostende, België, is voorzien van led-schermen en -verlichting. BrightBoard zorgde voor de installatie van de schermen en de omkadering. De totale investering bedraagt 70.000 euro.

Aan de voorgevel zijn 5 grote uitsparingen voorzien waarin grote spandoeken hangen van de concerten. De 2 buitenste exemplaren werden vervangen door 2 grote led-schermen van elk 10 vierkante meter.

Agentschap Erfgoed
Rondom de schermen en de binnenste spandoeken zijn spots voorzien in een frame. De plaatsing gebeurde conform het advies van agentschap Erfgoed waarbij ook rekening werd gehouden met het afwegingskader voor publiciteit bij beschermd erfgoed.

‘Door de schermen en de verlichting komt de fraaie voorkant van het gebouw nog meer tot zijn recht. De behoefte aan realtime informatie werd ook steeds groter. Er was geen plaats om elk concert aan te kondigen en zeker op de dag zelf is deze informatie een must.  De communicatie kan nu realtime en toch op een stijlvolle manier verlopen’, vertelt directeur Peter Craeymeersch.

125.000 passanten
Volgens gegevens van The Retail Company passeren 125.000 passanten per maand aan de voorkant van het gebouw. Tijdens concerten of shows worden er pieken geregistreerd van 10.000 mensen.

Door de installatie van led-schermen hoeven er minder spandoeken gedrukt te worden. De Erehal werd al onder handen genomen met led-armaturen en ook in de ontvangsthal werden schermen geïnstalleerd om de overdaad aan posters tegen te gaan.