LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify koopt Cooper Lighting Solutions van Eaton voor 1,4 miljard dollar
© Signify

Signify koopt Cooper Lighting Solutions van Eaton voor 1,4 miljard dollar

Signify heeft een overeenkomst gesloten met Eaton om het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions voor 1,4 miljard dollar (red. 1.270 miljoen euro) over te nemen. Het bedrijf heeft een omzet van 1,7 miljard dollar.

De overname is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2020.

84 procent van omzet led
Cooper Lighting Solutions, met hoofdkantoor in Peachtree City in de staat Georgia, is leverancier van professionele verlichting, lichtregelingen en connected verlichting. Het bedrijf biedt een scala aan producten en toepassingen zowel in het binnen- als buitensegment. Deze worden in Noord-Amerika verkocht onder merknamen als Corelite, Halo, McGraw-Edison en Metalux.

Het bedrijf verkoopt zijn verlichtingsportfolio via een agentennetwerk en heeft directe relaties met retailers, distributeurs en andere eindgebruikers. De 1,7 miljard dollar omzet die het bedrijf in 2018 behaalde, is voor 84 procent afkomstig van led-verlichting.

Strategie
De acquisitie is in lijn met de strategie van Signify om uit te breiden in aantrekkelijke markten en de positie van Signify in Noord-Amerika te verbeteren. Samen zullen de 2 bedrijven naar eigen zeggen beter gepositioneerd zijn om te profiteren van de groeiende professionele verlichtingsmarkt in Noord-Amerika die al een omvang heeft van 12 miljard dollar.

Signify en Cooper Lighting zullen zelfstandig blijven opereren met eigen verkoopkrachten, agentennetwerken, product- en merkportfolio’s en marketing- en productontwikkelingsteams.