LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amsterdam Light Festival roept kunstenaars wereldwijd op tot inschrijving
© Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival roept kunstenaars wereldwijd op tot inschrijving

Amsterdam Light Festival roept creatievelingen - van kunstenaars en ontwerpers tot architecten en van professionals tot nieuwe talenten - op een concept voor een kunstwerk in te dienen voor de negende editie.

De komende editie van het lichtfestival vindt plaats van 26 november 2020 tot 17 januari 2021 en heeft als thema 'When Nature Calls'. De deadline is 20 januari 2020.

'Er waren altijd al krachten die de aarde en haar klimaat op grote schaal beïnvloeden zoals uitbarstende vulkanen en inslaande meteorieten', schrijft de organisatie in haar oproep. 'Maar het is de mensheid die misschien wel de grootste impact op de aarde heeft. Moeder aarde gaat kapot en nu roept ze boos en teleurgesteld haar inwoners tot de orde. Zo kan het niet langer! Maar hoe boos ze ook is, de natuur laat de mens niet zomaar vallen. Sterker nog, ze reikt oplossingen aan om onze fouten mee te herstellen en daagt ons uit om te werken aan een nieuw, harmonieuzer ecosysteem.'

Kunst kan volgens de organisatie deze mogelijkheden en experimentele ideeën die daarvoor simpelweg ondenkbaar waren, laten zien. Voor de negende editie is Amsterdam Light Festival dan ook op zoek naar kunstenaars die een verhaal rondom het thema te vertellen hebben. Een verhaal dat een van de beide aspecten belicht: de problemen, het gevaar en de teleurstelling die ons eigen handelen hebben veroorzaakt, of juist de verwondering, de potentie en de oplossingen die de natuur ons biedt. Het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen en technieken juicht het festival daarbij toe.

Een internationale jury zal samen met het artistieke team van Amsterdam Light Festival de ingediende concepten beoordelen en de kunstenaars selecteren die een installatie zullen maken voor editie 9. Alle kunstenaars, zowel professionals als nieuwe talenten, worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en technisch producent. Als kunstenaar creëert men een kunstwerk in cocreatie met en voor Amsterdam Light Festival.