LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BERLUX organiseert eerste editie van Lights in Blokzijl
© Lights in Blokzijl

BERLUX organiseert eerste editie van Lights in Blokzijl

BERLUX lighting design organiseert in december voor de eerste keer Lights in Blokzijl. De leiding is in handen van Berry van Egten en Ellen Goulmy.

Lights in Blokzijl is het zusje van Lights in Alingsas. Eenzelfde soort evenement als in Zweden al 20 jaar succesvol wordt georganiseerd. Lights in Blokzijl bestaat uit de volgende onderdelen;

  • Internationale lichtontwerpworkshop “Lights in Blokzijl” (6 tot en met 12 december) waarbij er op diverse locaties in Blokzijl gedurende 6 dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd zal worden door een team, onder leiding van een workshopleader. Voor de workshopleaders zijn er diverse internationale lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit 10 studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. De workshopleaders zijn Roberto Corandini (Italië), Sjoerd van Beers en Juliette Nielsen (Nederland), Luciana Alanis (Zwitserland), Korhan Şişman (Turkije), Anuj Gala (Finland), Rogier Hengeveld (NL), Kapil Surlakar (India), Johan Moritz (Zweden) en Tina Wikström (Zweden).
  • Lichtcongres: op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. Gedurende deze dag geven sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over lichtgerelateerde onderwerpen. Als afsluitend onderdeel van het congres zullen de 7 workshopteams het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk presenteren. Na afloop van het congres zal de officiële opening plaatsvinden met als hoogtepunt het aanzetten van alle lichtkunstwerken!  
  • Lichtfestival Lights in Blokzijl: van 11 tot en met 22 december zijn de lichtkunstwerken voor iedereen, dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur, te bezoeken en worden er diverse extra activiteiten georganiseerd in en rond Blokzijl. Toegang is gratis.