LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Boom bouwt alle openbare verlichting versneld om naar led

Boom bouwt alle openbare verlichting versneld om naar led

Het lokaal bestuur van de Belgische gemeente Boom heeft besloten om het openbareverlichtingspark tegen 2030 om te bouwen naar led-verlichting. Om dat mogelijk te maken, tekende het een overeenkomst met Fluvius.

In Boom staan momenteel in totaal 2.345 straatlantaarns opgesteld die samen in 2018 zo’n 990.558 kilowattuur elektriciteit verbruikten, goed voor een CO2-uitstoot van 229.809 kilogram. Daarbij staan er al 179 led-straatlantaarns in Boom. Om het volledige lichtpark om te bouwen tegen 2030 moeten er dus nog 181 straatlantaarns per jaar worden omgebouwd.

Dankzij een versnelde led-ombouw dalen het energieverbruik en de CO2-uitstoot 12 tot 15 keer sneller dan via het huidige ombouwprogramma.

Fluvius beheert 1.200.000 lichtpunten in opdracht van 300 Vlaamse steden en gemeenten. Het netwerkbedrijf helpt elk lokaal bestuur om hun lichtpark doelgerichter, energiezuiniger en duurzamer te maken. Dat gebeurt onder meer via de toepassing van brandprogramma’s die de verlichting op sommige momenten dimmen of doven, of door de ombouw van oude lampen naar led’s.