LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LED + Elektro 2019: handelsmissie brengt Indiase led-industrie naar 's-Hertogenbosch
© LED + Elektro

LED + Elektro 2019: handelsmissie brengt Indiase led-industrie naar 's-Hertogenbosch

De handelsmissie naar India, onder leiding van koning Willem-Alexander, werpt zijn eerste vruchten af: Venu Rajamony, ambassadeur van India, opent 13 november het India Innovations Pavilion op LED + Elektro.

In dit paviljoen presenteren bijna 40 verlichtingsbedrijven uit India zich gezamenlijk aan het Nederlandse bedrijfsleven.

Expertise delen
‘In India is stroom soms een schaars goed, waardoor er op hun thuismarkt veel vraag is naar de energiezuinige lampen die deze bedrijven produceren’, aldus Henriette Vrisekoop, directeur van LED + Elektro. ‘Gesteund door de Indiase overheid zijn zij nu klaar om hun expertise te delen met Europese bedrijven. Ze zijn op onze beurs dan ook nadrukkelijk op zoek naar strategische partners die ze distributie of vertegenwoordiging kunnen bieden.’

Het thema van het Indian Innovations Pavilion is ‘Make in India’, vernoemd naar het overheidsinitiatief dat bedrijven belastingvoordeel biedt als zij in India produceren. ‘Door de gestegen loonkosten in China kunnen Indiase bedrijven inmiddels op prijs concurreren’, aldus Sandipan Aich van de Indiase Kamer van Koophandel. ‘De Indiase led-industrie wordt echter ook gekenmerkt door razendsnelle technologische vooruitgang. Met interactieve installaties willen wij bezoekers de ongekende ondernemersenergie in India laten voelen, en ze laten merken dat Indiase bedrijven betrouwbare partners zijn om mee samen te werken.’

Toeristische attracties
Woensdag 13 november om 16 uur zal ambassadeur Venu Rajamony een lint doorknippen en zo het Indian Innovations Pavilion officieel openen. Samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid zal hij vervolgens een rondleiding krijgen door het paviljoen. Hier zullen zij deelnemers ontmoeten als VIN-LED, producent van dynamische verlichting voor toeristische attracties; Aster Industries, fabrikant van led-producten voor de petrochemische en olie-industrie; VIN- A&A Global Resources, fabrikant van led-groeilichten voor de tuinbouw; en Prolite Autoglo, producent van noodverlichtingssystemen.

LED + Elektro is de grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek in de Benelux. Meer dan 150 bedrijven uit binnen- en buitenland presenteren zich gezamenlijk aan een publiek bestaande uit installateurs, architecten, lichtontwerpers, groothandels en zakelijke eindgebruikers. Vakbeurs LED + Elektro vindt plaats op woensdag 13 en donderdag 14 november in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Gratis toegangskaarten zijn hier te bestellen met de toegangscode 19LEDMAGAZINE.