LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GLOW zet kunstwerk om de 6 minuten uit
© Signify

GLOW zet kunstwerk om de 6 minuten uit

Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven zet het lichtkunstwerk ‘Colour Symphony’ op de Witte Dame om de 6 minuten uit. Dan vraagt niet langer beeld, maar geluid om aandacht.

Het is een lichtverhaal met duurzaamheid als thema. De audiomonoloog ‘Licht is Leven’ is een opmaat naar de ‘Colour Symphony’ van kunstenaars Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen. ‘Licht is Leven’ is een lichtverhaal waarin een opa zijn kleinzoon vertelt over licht, duisternis en duurzaamheid. Het verhaal roept bezoekers op na te denken over spaarzamer omgaan met verlichting. Want als we anders en slimmer omgaan met licht is een duurzamere toekomst mogelijk, zo is de boodschap.

Lichtkunstfestival GLOW zette al een stap in de groene richting. Zo gebruiken ze energiezuinige laserprojectie en bestaat 85 procent van de lichtkunstwerken uit led-verlichting. Bovendien dooft dankzij het festival de buitenverlichting in delen van het centrum van Eindhoven waar GLOW plaatsvindt. GLOW zet samen met zijn oprichters Signify (voorheen Philips Lighting) en gemeente Eindhoven in op verduurzaming. Het streven van het lichtkunstfestival is om in 2020 100 procent led en energieneutraal te zijn.