LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Innovation Award LED + Elektro gaat naar Rofianda
© Essent

Innovation Award LED + Elektro gaat naar Rofianda

Rofianda ontwikkelde een lichtbron waarvan het spectrum volledig overeenkomt met dat van zonlicht. Dat leverde het bedrijf woensdag 13 november de Best Innovation Award op tijdens LED + Elektro.

Juryvoorzitter Gied van Hoorn overhandigde de prijs op de exposantenborrel. Chess en Luxor Light gingen er met plaats 2 en 3 vandoor.

Happy hour
LED + Elektro is een tweedaags evenement. Dit jaar kende het voor het eerst een verlengde eerste dag. De deuren bleven geopend tot in de avond. Daarmee kwam de beursorganisator Good! tegemoet aan de vraag van de exposanten. Veel installateurs moeten overdag werken. Nu konden ze toch worden ontvangen, bijvoorbeeld tijdens een happy hour voor hun relaties.

Gezond licht
Om 20.00 uur volgde de traditionele exposantenborrel. Tijdens deze gelegenheid werden 3 prijzen uitgereikt. De Best Innovation Award ging naar Rofianda voor het creëren van een lichtbron met een spectrum identiek aan de zon. Dit is niet alleen een technische doorbraak, maar ook belangrijk vanuit het perspectief van het kunnen bieden van gezond licht. ‘Human Centric Lighting avant la lettre’, dat vond de jury bestaande uit Gied van Hoorn van Stichting LightRec, Noud Heijna van E&W Installatietechniek en Maarten Loerakker van Techniek Nederland. De tweede prijs ging naar Chess dat een robuuste, veilige micro BLC ontwikkelde waarmee men in een mesh-netwerk duizenden lampen en sensoren met elkaar kan verbinden. Luxor Light werd geëerd vanwege zijn Maduro60: een vernieuwende oplossing voor het installeren en monteren van led.

Presentatie en promotie
Daarmee was de prijzenregen van de avond nog niet voorbij. Jeroen Drankier en Klaas Ursem beoordeelden vanuit hun deskundigheid de stands van de deelnemers. De award voor beste presentatie ging naar Internova. Verder werd Solar Nederland verrast met de prijs voor de beste promotie; zij haalden de meeste relaties naar de beurs. ‘En dat is van groot belang voor ons allemaal – de organisatoren, deelnemers en bezoekers’, aldus Henriette Vrisekoop van Good! ‘In een restaurant zonder mensen is het immers niet gezellig eten.’

LED + Elektro trok vandaag 2.073 mensen en is ook morgen (donderdag 14 november) nog te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Gratis naar binnen? Toegangskaarten zijn hier kosteloos te bestellen met de toegangscode 19LEDMAGAZINE.