LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Saled levert led-verlichting voor Blokker Duiven
© Saled

Saled levert led-verlichting voor Blokker Duiven

Saled heeft led-verlichting geleverd voor Blokker aan 't Buske in Duiven. Alle conventionele verlichting is vervangen door led-panelen en led-tubes.

De franchiseonderneming van Blokker wilde gaan besparen op het energieverbruik om zo de kosten te reduceren. De conventionele verlichting in de winkel is volledig vervangen door led-verlichting waar de oude 2x36-watt-armaturen plaats hebben gemaakt voor led-panelen. Daarnaast zijn er in de armaturen die nog in goede staat waren led-tubes geplaatst. De laatstgenoemde techniek zorgt ervoor dat armaturen niet onnodig verwijderd worden. 

De zaak van franchiseondernemer Arthur Mattijssen is een combinatiewinkel van Blokker en Top1Toys. De huurkosten kunnen op deze manier namelijk gedeeld worden tussen de 2 ketens en de combinatie van meerdere ondernemingen in 1 pand trekt een groter publiek aan. Met de led-verlichting gaat het bedrijf jaarlijks 16.890 kilowattuur minder energie verbruiken. Daarnaast is de CO2-reductie 9.560 kilogram. De terugverdientijd bedraagt minder dan 3 jaar.