LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Schréder introduceert verlichting op gelijkspanning voor infra- en tunnelprojecten
© Schréder

Schréder introduceert verlichting op gelijkspanning voor infra- en tunnelprojecten

Schréder lanceert een compleet productenpakket voor openbare verlichting in combinatie met gelijkspanningstechnologie voor infra- en tunnelprojecten. Dit gebeurt in samenwerking met CityTec en Phoenix Contact.

Voor het toepassen van gelijkspanning in de openbare verlichting wordt door Schréder voortaan bij de voedingskast de wisselspanning (AC) van 400 volt omgezet naar gelijkspanning (DC) van 350 volt. Hierdoor is het niet meer nodig in elk armatuur de wisselspanning om te zetten naar gelijkspanning voor de led’s. De armaturen maken gebruik van een DC-driver die werkt op gelijkspanning en de led’s gecontroleerd aanstuurt.

Dimschema
De verlichting kan worden voorzien van een vooraf ingesteld dimschema en via een optioneel lokaal netwerk met sensoren worden aangestuurd en beheerd. Een belangrijk voordeel van de toepassing van gelijkspanning is dat er minder en dunnere kabels toegepast worden. Bij gelijkspanning kan minimaal 50 procent meer energie worden getransporteerd. Hierdoor is er minder koper nodig en kan men volstaan met een dunnere kabel. Omdat – vergeleken met wisselstroom – transport over langere afstand mogelijk is, zijn er minder kabels en voedingskasten nodig. Door gebruik van minder componenten is er minder uitval. Door het toepassen van gelijkspanning worden energieverliezen veroorzaakt door transport en conversie in totaal verlaagd.

Schréder en CityTec hebben de handen ineengeslagen om de totaaloplossing te creëren op basis van gelijkspanningstechnologie. CityTec is marktleider op het gebied van gelijkspanning in de openbare verlichting, en ervaren in het in co-development ontwikkelen en realiseren van gelijkspanningsoplossingen. Phoenix Contact, een partner van Schréder op het gebied van automatiseringsoplossingen voor verlichtingsprojecten, heeft de samenwerking tussen Schréder en CityTec technisch ondersteund door de ontwikkeling van een DC-unit die op een standaard-besturingseenheid kan worden aangesloten. Deze DC-unit kan rechtsreeks aangesloten worden op 350 volt DC.