LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe Opel Insignia eerste met IntelliLux LED Pixel Light

Nieuwe Opel Insignia eerste met IntelliLux LED Pixel Light

Opel heeft de eerste beelden getoond van de nieuwe Insignia, die tijdens de Brussels Motor Show van 10 tot 19 januari 2020 zijn première beleeft. Opel rust de Insignia uit met IntelliLux led-koplampen.

Alle versies van de nieuwe Opel Insignia worden geleverd met led-koplampen. Het nieuwe Adaptive IntelliLux LED Pixel Light bestaat uit 168 led-elementen.

Milliseconden
2 controle-units passen de bundels van groot licht in milliseconden aan. De een stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal led-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel ‘gesneden’.

De reikwijdte en de richting van het licht variëren al naar gelang de verkeerssituatie en de omgeving. De verlichting kan zich aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder, zodat de bestuurder bijvoorbeeld verkeersborden eerder opmerkt. Bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg om verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

De kracht van het nieuwe IntelliLux LED Pixel Light-systeem is aanmerkelijk groter. De 84 elementen zijn per koplamp in 3 rijen geplaatst om zo een zeer platte koplampunit te krijgen, los van bochtenverlichting, een grootlichtseinmodule en de kenmerkende led-dagrijverlichting onder de koplampen.