LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe led-verlichting Onze Lieve Vrouwetoren op 1 november ontstoken

Nieuwe led-verlichting Onze Lieve Vrouwetoren op 1 november ontstoken

LED Magazine berichtte al diverse keren over de inzamelingsactie en het lichtplan voor de Amersfoortse Onze Lieve Vrouwetoren en op 1 november is het zo ver: de nieuwe led-verlichting van de toren wordt ontstoken.

De verlichting is een geschenk van de inwoners aan de stad; een groot deel van het geld is door Amersfoorters betaald in een crowdfundingsactie. Om half acht schakelt de verlichting van de ruim achtennegentig meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren in, met een korte feestelijke plechtigheid op het Lieve Vrouwe Kerkhof in Amersfoort.

De monumentale toren heeft 132 nieuwe led-armaturen die de toren van buiten- en binnenuit verlichten. Hiermee komt de architectonische schoonheid van de in circa 1470 opgeleverde toren volgens de betrokkenen beter tot zijn recht en leveren de armaturen een aanzienlijke besparing op energie, CO2 en lichtvervuiling. De toren is eigendom van de gemeente Amersfoort, de nieuwe verlichting is een initiatief van Stichting Stralend Middelpunt van Nederland.

De gehele installatie is uitgevoerd zonder dat het rijksmonument is aangetast. Het ontwerp is van lichtarchitect Jeroen Jans, die twee jaar geleden het project leven inblies door ansichtkaarten met een artist impression door de stad te verspreiden.