Led-project Strijp S wint Auroralia Award

Het lichtproject op STRIJP-S Eindhoven heeft de eerste prijs van de Auroralia Award in ontvangst mogen nemen tijdens het Lichtfestival in Lyon. De award is een mondiale prijs voor duurzame lichtprojecten. De prijs is toegekend door een internationale jury bestaande uit lichtjournalisten.

Het led-lichtproject op Strijp-S is een full colour lichtsysteem dat aangestuurd wordt via het glasvezelnetwerk. Dat maakt elk lichtpunt op Strijp-S individueel aanstuurbaar. Het systeem is mondiaal een van de eerste interactieve en veranderbare outdoor lichtsystemen. Het intelligente lichtsysteem op de Torenallee werd tijdens GLOW 2013 en 2014 ook gebruikt door wisselende lichtkunstenaars die bijzondere scenario’s lieten zien. Doordat het lichtsysteem interactief kan reageren op zijn omgeving, kan extra energie bespaard worden. Een andere bijzondere eigenschap van het lichtsysteem is de ‘remote control’. Daarbij kunnen lampen aan- of uitgezet worden, maar ook het inschakelen van diverse lichtscènes is mogelijk, in de toekomst bijvoorbeeld ook door inwoners.

De Auroralia Award wordt georganiseerd door de LUCI association, dé mondiale vereniging van zo’n zeventig steden wereldwijd die meer dan gemiddeld aandacht geven aan verlichting, aangevuld met lichtarchitecten en gespecialiseerde marktpartijen. De award wordt toegekend aan hoogwaardige innovatieve lichtprojecten in de openbare ruimte die daadwerkelijk bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Verder wordt expliciet ook gelet op slimme(re) vormen van energiebesparing.

Tata Steel en Natuur en Milieufederatie...

Franse stad Lyon zoekt internationale...

Exaltation introduceert nieuwe led-producten Sigor

Regeerakkoord: 1 megaton CO2 besparen via...

Opsterland vervangt verouderde verlichting door...